Om Skolefruktskolen

Skolefruktskolen er et kurs for elever som vil bli Skolefrukteksperter.

Som Skolefruktekspert får dere nyttig kunnskap om frukt og grønnsaker og hvordan dere kan få frisk og god Skolefrukt til klassen deres. Dere vil lære om hvordan frukten skal behandles, og hvordan den skal oppbevares. Dere vil lære om hygiene, henting og levering.

Vi vil ha Skolefrukteksperter på skolene, fordi det er viktig at frukten dere skal spise er så god som mulig og at dere skal kunne fortelle medelever/foreldre om riktig oppbevaring og behandling av frukten. Målet er at alle elever skal spise god frukt og gode grønnsaker – og at dere kaster så lite som mulig. Dere blir også kvalifisert til å være henteansvarlig så dere vet hvordan frukten skal håndteres og leveres til de andre elevene.

Skolefrukt er sunt, og gir dere nyttig energi i skolehverdagen. Gjennom å være Skolefruktekspert bidrar dere til at flere har lyst til å delta eller ta med seg frukt og grønt på skolen. Ved å lære om oppbevaring og håndtering sørger dere for frisk og god kvalitet på Skolefrukt. I tillegg til dere som er Skolefrukteksperter er det på hver skole en Skolefruktansvarlig som har ansvar for varebestilling, mottak av varer og kontroll av kvalitet og antall. Det er også Skolefruktansvarlig som skal ha kontakt med leverandører. Lurer dere på noe kan det være lurt å høre med den som er ansvarlig.

Vil dere at hele klassen skal bli Skolefrukteksperter, kan dere ta kurset sammen i klasserommet. Skolefruktskolen kan også brukes i undervisning sammen med læreren deres. Dere kan ta kurset hver for dere på skolen, eller som hjemmelekse.

Består dere kurset får dere tilsendt et klassediplom som viser at dere er ekte Skolefrukteksperter. I tillegg vil vi trekke ut tre heldige (Skolefruktekspert-)klasser som får tilsendt gavekort på kr 1.000,-.